04. veljače 2021.

Rok za provođenje APN subvencioniranih stambenih kredita produljen do 2023.

Krajem prošle godine Sabor je usvojio izmjene i dopune Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, kojim je rok provođenja popularne mjere subvencioniranja stambenih kredita produljen sve do 2023.

Zakon o subvencioniranju stambenih kredita donesen je 2017. s ciljem olakšavanja stambenog zbrinjavanja hrvatskih državljana mlađih od 45 godina i njihovih obitelji, kroz otplatu dijela stambenih kredita koje građani podižu u komercijalnim bankama. Od donošenja Zakona provedeno je 5 vremenski ograničenih javnih natječaja za subvencioniranje, kroz koje je odobreno oko 17.500 subvencija, a u obiteljima koje koriste subvencije rođeno je oko 2000 djece.

Početkom godine počele su pripreme za novi krug subvencioniranja stambenih kredita, a očekuje se da bi javni poziv prema građanima mogao biti otvoren u prvoj polovici ožujka. Natječaj će biti otvoren do utroška 50.000.000,00 kn, koliko iznose osigurana sredstva za subvencije koje će biti odobrene u ovoj godini.

Ako razmišljate o kupnji ili gradnji vlastitog doma, poduzmite prvi korak - dogovorite sastanak i na vrijeme saznajte korisne informacije potrebne za pravodobno predavanje zahtjeva za APN subvencionirane kredite.

Zane